Lionsclub Waalwijk neemt initiatief voor corona- noodfonds voor Waalwijkse voedselbank ‘De Rijglaars’

Lionsclub Waalwijk en de Waalwijkse voedselbank ‘De Rijglaars’ zijn al langer met elkaar verbonden. Al snel na de komst van het coronavirus heeft de Lionsclub de vraag gesteld hoe ze de voedselbank zou kunnen helpen in deze benarde tijd. Vooralsnog lijkt het aanbod van voedsel voldoende om wekelijks ruim 120 gezinnen van een volwaardig voedselpakket te kunnen voorzien. Maar hoe lang zal dat zo zijn? Hoeveel meer gezinnen zullen gaan terugvallen op de voedselbank? Mag er een keer iets extra’s in het pakket?

Om deze onzekerheden het hoofd te bieden is het idee ontstaan voor een coronanoodfonds, een budget waarmee de voedselbank de problemen van de coronatijd het hoofd kan bieden. Lionsclub Waalwijk stelt een bedrag van 5.000 euro ter beschikking, Rabobank De Langstraat stelt eveneens een bedrag ter beschikking vanuit haar opgerichte noodfonds en ook anderen overwegen om een bijdrage te leveren. Lionsclub Waalwijk doet een oproep aan het Waalwijkse bedrijfsleven en alle inwoners van de gemeente Waalwijk om de handen ineen te slaan en Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ in deze zware tijden te ondersteunen.

Hoe kunt u steun bieden?
U kunt uw deelname kenbaar maken via waalwijk@lions.nl en een bedrag overmaken op rekeningnummer: NL51 RABO 0156 5450 12 ten name van ‘Stichting Fondsenwerving Goede Doelen’. Kijk voor meer informatie op waalwijk.lions.nl of Lionsclub Waalwijk  Alvast dank voor uw steun.

Geplaatst in Sponsor acties.