Onze organisatie

OPRICHTING

Op 8 september 2009 passeerde de oprichtingsakte van Stichting Voedselbank Waalwijk “De Rijglaars” bij Meewis Notarissen in Waalwijk. Sinds 8 januari 2010 worden elke vrijdag voedselpakketten verstrekt aan de Eerste Zeine 90C en is Voedselbank Waalwijk actief.

DOEL

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens

De Stichting Voedselbank Waalwijk “De Rijglaars” heeft tot doel mensen in de Gemeente Waalwijk (Sprang-Capelle/Waalwijk/Waspik) met financiële problemen, die leven in armoede, te voorzien van een voedselpakket. 

Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van onze klanten te vergroten, werken we samen met lokale organisaties die onze klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

BESTUUR

Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

voorzitter: Arjan van den Hoven
secretaris: Christ Schapendonk
penningmeester: Pieter van den Broek
sponsoring & PR: Anne-Mieke Lamers
voedselveiligheid: Hans Eenshuistra
coordinator vrijwilligers: Anne-Mieke Lamers

Heeft u vragen voor de Voedselbank, stuur dan een e-mail naar info@voedselbankwaalwijk.nl. Wij helpen u graag!

ORGANISATIE

Stichting Voedselbank Waalwijk “De Rijglaars” is aangesloten bij de Vereniging Voedselbanken Nederland en volgt haar beleid en richtlijnen. Binnen Voedselbanken Nederland valt Stichting Voedselbank Waalwijk “De Rijglaars” onder de regio Brabant Zeeland. Deze regio wordt aangestuurd door de regionale voedselbank Tilburgse Voedselbank.